2014. december 8., hétfő

Mibe öltözzek télen? Téli hordozás

Sokmindenkinek okoz fejfájást a téli hidegben való öltözködés és hordozás egyszerre. Nem is könnyű feladat úgy felöltöztetni magunkat és a gyereket, hogy mindenki melegben legyen és jól is érezze magát.

Ehhez szeretnék némi segítséget nyújtani azzal, hogy írok a lehetőségekről.

Három öltözködési lehetőség van a hidegben hordozáshoz:

* Közös kabát, amikor a gyerek is, és a hordozó személy is egy kabáton belül helyezkedik el,  akár elöl, akár háton hordozás alkalmával.
 Többfajta ilyen kabát létezik: olyan, amit csak előre lehet használni, ilyen akár egy kismama kabát, vagy egy mérettel nagyobb apa-kabát, vagy akár egy hordozós kabát, ami direkt erre a célra született.




Több márka képviselteti magát,  a MAM és a Magyarinda (különleges, mert csípőn hordozáshoz is jó). Ami hátrányuk, hogy elég borsos áruk van, viszont szépek, csinosak, melegek.
Praktikus használni a hordozókabátokat, ha otthonról indulunk sétálni, boltba, bevásárolni. Ezeknek általában nagyon könnyű és egyszerű a le- és felvétele.
Nekünk is volt, használtunk közös kabátot, pulóvert, nagyon szerettük, és nagyon jó meleg is volt, mert annyira jól fűtöttük egymást. Ezért ha közös a kabátotok, akkor a gyerekre nem kell több réteg ruhát adni, csak mintha bent lenne, mert különben bemelegedhet, hiszen a kettőtök hője a kabát alatt összeadódik és közösen melegít benneteket.

*Hordozótakaró, amikor a hordozó személy külön kabátot visel, a gyermek pedig be van takarva egy külön erre a célra kialakított hordozótakaróval, ami jó melegen tartja őt egyik oldalról, a másik oldalról pedig a hordozó személy is fűti, melegíti. Általában könnyű a felhelyezése, és minden pozícióban használható, felvehető. A takarót bárki felveheti, ugyanúgy jó Apára és Anyára is.


*Mindenki külön öltözik, ebben az esetben mindenkin külön kabát vagy overall van, aminél érdemes odafigyelni a méretekre. Ha így szeretnénk öltöztetni a gyereket, akkor 1 számmal adjunk rá nagyobb ruhát, hogy felhúzott és terpesztett tartásban ne feszüljön a lába és a csípője a szűk ruhában, hanem kényelmes legyen. Előnye: ha autóba ülünk és ki be tesszük a gyereket a hidegben, akkor praktikus lehet, ha külön öltöztünk. Sokszor hátránya, hogy a gyerkőcöt kicsit másképp kell a sok ruha miatt beletenni a hordozóba, éppen picit több hely kell, vagy máshol kell húzni/engedni az eszközön, hogy kényelmes legyen. Ha pedig újra csak a benti ruhában hordozunk, akkor pedig ahhoz kell visszaállítani a hordozónkat, tehát egy kis állítgatás kell a kényelem szempontjából, ha nem kendőben, vagy mei tai-ban hordozunk.





Örömteli hordozást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése