2014. december 9., kedd

2014. december 9.

Kicsit később jön a december 5-i klubunk összefoglalója, mint szokott - de mi is éljük, amiről beszélgettünk időmenedzsment témában: néha kevesebb dolgot zsúfolunk a napunkba, hogy abban teljesebben jelen legyünk. Így ez az írás egy puha-szürke hétfő délelőtt csendjére várt. Most vagyunk itt.

Arról beszélgettünk a klubban, hogy segíthet az a hétköznapokban, ha világosan látjuk, mi a fontos nekünk és a családunknak, és szűkös időnket úgy osztjuk be, hogy ezekre a fontos dolgokra jusson figyelem, idő, energia. Valószínűleg sok dolog, tevékenység lemorzsolódik ilyenkor, azok, amelyeket talán csak megszokásból vagy megfelelési vágyból csináltunk.
Rettentően jó sztorik hangzottak el a csoportban a zokniválogatástól a karácsonyig!
Szeretném ide összegyűjteni, mi az, ami engem az egyszerűbb, tudatosabb élet felé vezető úton inspirál.
  • Anyacsavar.com: tréningeket tartanak, és remek a hírlevelük, pár apró gondolat mindig van benne, ami segít megtalálni a fókuszt! Ha nem bánod az e-mailjeid közt időnként megjelenő leveleket, iratkozz fel, vagy csak kattints rájuk: http://www.anyacsavar.com/
  • Angolul számomra a The Art of Simple weboldal a nagy kedvenc, és az oldal háziasszonyának, Tsh Oxenreidernek a könyve: Notes from a blue bike. Nagyon tudatos, és azt vallja, attól, hogy jók vagyunk valamiben, és van időnk valamit megcsinálni, az még nem jelenti azt, hogy meg is kell tennünk. Szóval tudjunk nemet mondani, és anyaként töltsük fel magunkat is rendszeresen! Amíg nagyon picik a gyerekek, lehet, hogy csak félmegoldások működnek, kompromisszumokkal, de jó lenne bűntudat nélkül magunkra is fordítani egy kis figyelmet, törődést.
Tőle származnak ezek is:
 "Nincs olyan kizárólagos út, amely a tökéletes anyasághoz vezet, de rengeteg olyan van, amelyen végighaladva jó anyák lehetünk." - Jill Churchill
"Ne dicsőítsük tovább a túlhajszoltságot!"

Bár nagyon nyárias, itt most zárásként egy videó következik, a hangulata miatt: olyan nyugodt, elengedett, örömteli... a hinta pedig nekem mindig nagy kedvencem volt az önfeledtsége miatt. Háttérsztori: városi hintákat szerelt fel egy zöld szervezet, és szerencsére ilyen remek videóban adták ezt a világ tudtára (zenével hallgasd, nézd, ha megteheted):

"Az élet őrült, és teljesen kiszámíthatatlan. Hallgass a szívedre, kövesd az álmaidat, told ki a határaidat, lásd meg mindenben a kihívást, tanulj új dolgokat, találd meg életed célját, és élj aszerint!
Ma hintákat szereltünk fel a városunkban.
Gyertek játszani!"

(Én úgy látom, hogy annyira túlpörgetjük magunkat, hogy az már néha kimondottan romboló. Lassítanunk kell, hogy megint meglássuk a kihívásokat, és megint legyen erőnk és kedvünk építő módon kintebb tolni a határainkat...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése