2014. augusztus 29., péntek

Pótlás hordozóeszközben

Úgy kezdődött az egész, hogy Reginával újszülöttek hordozása tanfolyamot tartottunk, ahol két várandós édesanya is volt. Épp arról volt szó, hogy milyen jól lehet kendőben szoptatni. Aztán arra gondoltunk, hogy ha a két várandós édesanya esetleg nem kizárólag szoptatva fogja táplálni a kisbabáját, akkor ezzel az információval nem mennek olyan sokra... elkezdtünk ötletelni, hogy pótlás esetén hogyan lehet bevetni a hordozóeszközt mint segítséget.
És akkor eszembe jutott, milyen volt az első gyermekemnél a hadonászó kis kezével küzdeni, ahogy a pótlást adtuk neki, milyen jól jött a segítség, hogy én dajkálhassam őt, amíg a tápszer elkészül - akkor még nem hordoztam, így csak gondolatban játszottam el a lehetőséggel, milyen lett volna kendőbe tett kisfiúval készíteni azt a pótlást, vagy élvezni azt, hogy a kendő tartja őt, és két szabad kezem van az etetéshez....
Aztán keresgéltem a neten, és csuda dolgokat találtam.
Mindjárt megmutatom, de azért nem vagyok a kínálattal teljesen elégedett, NAGYON ÖRÜLNÉNK, HA KÜLDENÉTEK NEKÜNK FOTÓKAT VAGY ÖTLETEKET, HA TESTKÖZELI TAPASZTALATOTOK VAN ARRÓL, MILYEN HORDOZÓESZKÖZBEN PÓTLÁST ADNI!

Szóval pótlást kaphat például a baba SNS-ből, más nével Szoptanítból. Ez egy nyakba akasztható kis tartályból és etetőszondákból áll, amelyeket a mellbimbó mellett kell rögzíteni, így a baba szoptatás közben, a mellen kapja a pótlást (bővebb infó és videó pl. itt).
Kép innen.

Vannak olyan helyzetek, ahol a hordozás által intenzívebbé tett testkontaktus, válaszkészség sem oldja meg a tejmennyiség problémáit, és ilyenkor az SNS nagyon jóleső megoldás lehet, a hordozással pedig remek párost alkot.

Szoptatásbarát pótlás adható még kiskanállal, fecskendővel, kispohárból, szemcseppentővel stb. Ezeket én például a JPMBB honlapján ajánlott aszimmetrikus testhelyzetben adnám szívesen.

Mit szóltok? :)
Talán extra textilpelusokkal védeném ilyenkor a kendőt és a saját ruhámat...

Kép innen.

Sokan megoldják a cumisüveges etetést is kendőben, a fenti kép alapján egészen "automatizálható" is nagyobb babánál a dolog. :) De talán a zsöportos testhelyzetben próbálnám ezt is, ahol a kendő azt a testhelyzetet rögzíti, amelyben egyébként is tartanám a babámat etetés közben.

Ahogy a szoptatás hordozva posztban is írtuk, itt is nagyon fontos a hordozás biztonsága, kiemelten figyelve a légutak nyitottságára, vagyis a baba álla és mellkasa közé férjen be a hordozó személy két ujja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése