2014. augusztus 3., vasárnap

Mert a Pöti más!!

Amikor a Je Porte Mon Bébé cég előrukkolt a Pötivel, nem tudtam milyen lehet. Azóta sokszor kipróbáltuk, használtuk és dolgoztunk már vele. A tapasztalatok nagyon jók, aki csak próbálja, mindenkinek tetszik. Mégis vetül egy kis rossz érzés a dologba, mivel a Pötit nagyon sokan általánosítják a szövött karikás kendővel, vagy pedig  a rugalmas kendővel. A Pöti nagyon más, nem is úgy kell vele bánni, mint a szövött karikással. Ha a Pötit 'szövött karikásosan' akarjuk használni, nagyon valószínű, hogy nem fogjuk szeretni. A szövött karikás is egy másik eszköz és a Pöti is más teljesen. A Pötit használjuk 'pötisen' és akkor nagyon-nagyon fogjuk szeretni. Azért szeretném ezt újra hangsúlyozni, mert sokszor futok bele negatív kritikába a Pötivel kapcsolatban, amit nem érzek megalapozottnak, a gyakorlatra támaszkodónak. Persze, nem mindenki fogja szeretni, biztosan van olyan család, akinek nem a Pöti lesz a megfelelő és ez rendben is van így. De vicces, úgy tesztelni, próbálni, hogy már előre eldöntöttem, nem fog tetszeni az eszköz. Javaslom mindenkinek a nyitott szívűséget, ami az ismeretlennel szembeni pozitív hozzáállást jelenti...

A Pöti megálmodója szakmáját tekintve textilmérnök, aki sok évig kísérletezte ki az anyagot és minden mást is ahhoz, hogy azt a formát és anyagot megkapjuk, amit most Pöti, a kiskendő néven ismerünk.
Az anyaga viszkóz, ami egy természetes alapú (cellulóz) mesterséges szál,illetve a kötését tekintve, pedig  (aminek megfogalmazásában egy nagyon kedves ismerősöm segített :D Köszönöm) különleges kettős kötéssel készülő kétoldalas kelme. 
Ennek a kötésmódnak köszönhetően a két oldal egy felületként mozog és dolgozik.  A fonalak finomságának és a kétoldalas kelmének köszönhetően az anyag rendkívül tartós, de puha, omlós és könnyed, ami alig nyúlik.

A fényképen jól látható, hogy remekül TART és TÁMASZT, jól bírja a súlyt.  A gyártó 14 kg-ot ír, , de a gyakorlatban ezt a határt Én már átléptem. 10  és 15 kg-mal folyamatosan tesztelem. :) Szeretem, mert puha és ölelős és nagyon egyszerű.
A Pöti egyszerűen bizonyít a hétköznapi használatban. :)
Bátran merem ajánlani, picikhez, nagyokhoz egyaránt!

Ha kérdésed van a használatával  kapcsolatban, keress meg bátran! 

    

És nemcsak Én szeretem!Köszönöm, hogy fotózhattam! :)
Kellemes és örömteli hordozást kívánok! :)

2 megjegyzés:

  1. Szia! Az elso kepeken lathato poti milyen hosszusagu?

    VálaszTörlés
  2. Szia, A Pöti 160 cm hosszú mindegyik képen. :) Nem a nagyobb, hanem az "átlag méretű".

    VálaszTörlés