2014. augusztus 27., szerda

Nyárvége

Pár nap múlva vége a nyári szünetnek. Szóval amikor az egyik kedvenc bloggerem, Tsh megírta a napokban a születésnapja kapcsán, hogy az elmúlt egy évben mit tanult magáról és a világról, az első pontban - nem tehetek róla - megéreztem a bátorítást, hogy ezt a hátralévő pár napot még odafigyelve, minél erősebb jelenléttel éljük végig.
"1. Az egyszerű élet nemcsak azt jelenti, hogy kevesebb tárgyat halmozunk fel. Az is benne van, hogy kevesebbet fogyasztunk.
Könnyű azt gondolni, hogy csak azért, mert az mp3 zenefájlok, az iTunesról letölthető digitális filmek, a podcastok, blogok, e-könyvek fizikai teret nem igényelnek, teljesen ésszerű dolog annyit fogyasztani belőlük, amennyit csak lehet. Nem bővíted ezáltal az emberek szeme számára feldolgozandó információhegyeket, és nem használsz fel természeti erőforrásokat, szóval miért ne?
Megmondom, miért: amikor arra törekszel, hogy mindent, bármit befogadj, elfogyassz, ami eléd kerül, felhígulnak azok a nagyszerű dolgok, amiket valóban élvezhetnél. Mennyivel nehezebb így megtalálnod azt, ami valóban megváltoztatja az életedet! Az "elmegy" kategóriájú dolgok magukkal sodorják és leöblítik az igazán nagyszerű dolgokat is, és végül nem tudod majd megkülönböztetni azt, amire igazán szükséged van attól, amit valaki más lát csodálatosnak, de nem te.
Lommal és kacattal borítja be a gondolataidat és érzéseidet, ami eredményét nézve ugyanolyan nyomasztó, mint amikor a lakásod van csordultig szükségtelen dolgokkal. Az utóbbi időben megtanultam, hogy nagyon megválogassam, mit fogyasztok, digitálisan is." (Tsh Oxenrider a The Art of Simple oldalon)

Számomra ez ma azt jelenti, hogy a napomban érdemes kisebb helyet hagynom az online dolgoknak, és inkább a gyerekek tevékenységében részt vennem, az ő szemlélődésükhöz csatlakoznom, vagy őket szemlélnem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése