2014. június 27., péntek

Kecskeméti Baba-Mama Klub

Éppen egy hete a Kecskeméti baba-Mama Klubba voltunk hivatalosak, a Pisristák terére, az SZTK előadótermébe. A nyári babahordozásról kezdtünk beszélgetni, és a létszám lehetővé tette azt is, hogy utána egészen személyre szabott tanácsadásba menjen át a délelőtt.
A klub vezetője Szabó Béláné Rita IBCLC - és egyszercsak rájöttünk, hogy Ritát nem engedhetjük úgy haza aznap, hogy nem kötöttünk rá babát!!!
Regina Lujzi nevű gyakorlóbabájával és egy Pöti karikás kendővel oldottuk meg a feladatot. Rita nagyon hálás alany volt, a következő kötést már ő segítette máson. :)
A nyári babahordozás témában igyekeztünk összeszedni az ezernyi hordozós oldalon fellelhető információkat. Nekem most ez a kedvencem:
"Igaz, hogy ha hordozok, jobban melegem van és jobban izzadok, de számunkra annyira sokat jelent a hordozás, hogy nem alternatíva külön-külön izzadnunk."  Innen: http://www.hordozo.hu/a-babahordozasrol/alapveto-informaciok-a-babahordozasrol/csomagok-oltozkodes-stb/nyaron-nagyon-meleg
Fényvédelemről, öltözködésről továbbá itt is olvashattok: http://www.csoppkendo.hu/index.php?p=hordozashidegmeleg  "A lehető legkevesebb holmit adjuk a babára, vagyis maximum pelenkát, és esetleg egy vékony ujjatlan pamut bodyt.  :) Ha csak pelusban tesszük a kendőbe, a táskánkban azért legyen valami kisruha, amit rá tudunk adni, ha kivesszük a kendőből."
Saját készítésű fürdős kendő leírást és strandkendős ötletet találsz itt: http://www.babazunk.hu/hordozas/melegben-hordozas
UV-szűrésről, anyagokról, fényvédő hordozótakarókról itt: http://celesztina.blogspot.hu/2010/04/hordozas-melegben.html
Szép nyarat kívánunk! Ha pedig hordozás közben úgyis szabad marad a kezed, ne felejts el egy flakon vizet felkapni, nehogy anélkül indulj el valahova!


2 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Küldtem nektek egy díjat! A részleteket itt olvashatjátok:

    http://www.gyerekvitaminblog.hu/2014/07/liebster-award-dijat-kaptam.html

    Szép napot nektek! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon köszönjük!! :)

    VálaszTörlés